Persoonlijk

Out of office

Lieve lezers van Team Small Business, ik ga er even tussenuit. Misschien ga ik wel een paar dagen naar een eiland, of naar onze zuiderburen. Of ik blijf lekker hier, in het mooie Leeuwarden. Maar ik ga in ieder geval even offline. Om eerlijk te zijn, ben ik namelijk best wel moe. Dus, is het tijd om weer op te laden. Zodat ik weer zin krijg in het doen van de dingen die ik het liefste doe: Ondernemen & schrijven over ondernemen.

Change of plans

Eigenlijk was dit niet mijn plan. Na mijn afstuderen (Team Small Business is mijn afstudeerproject, waar ik met vlag en wimpel mee ben geslaagd!), zou ik tot en met augustus full-time aan de slag gaan met TSB. Zodat ik in september geld kon gaan verdienen, zodat ik geen bijbaan zou hoeven te zoeken (met trots kan ik wel aankondigen dat TSB haar eerste euro heeft verdient!) . Maar ik weet ook als geen ander dat je naar je lichaam en hoofd moet luisteren, constant doordenderen werkt gewoon niet. Misschien had ik toch ook wat onderschat hoe uitgeput ik zou zijn, na 5 jaar studeren.

Het afgelopen weekend, was ik op Welcome to the Village te vinden. Een supertof festival in Leeuwarden (volgend jaar moet je écht gaan als je kan). Daar deed ik mee aan een pop-up shop, waar ik dingen uit mijn webshop verkocht. Ik vond het zó moeilijk om ook van het festival te genieten, zo moe was ik. Niet gek dus dat ik deze week ook nagenoeg niks voor elkaar krijg en me tamelijk beroerd voel. Ik vertel wel steeds zo trots dat ik weet dat ik naar mijn lichaam moet luisteren (ik ben er ook echt wel beter in aan het worden), maar toch heb ik altijd een paar dagen te laat door wat er aan de hand is.

Zelf-compassie

Ik kan niet zeggen dat ik niet teleurgesteld ben in mezelf. Stom is dat eigenlijk, toch? Torenhoge eisen aan jezelf stellen, waarvan elk redelijk mens kan bedenken dat ze niet écht haalbaar zijn, om dan vervolgens sad en teleurgesteld te zijn wanneer het niet lukt. Het is zo belangrijk om ook lief te zijn voor jezelf, iets wat ik heel erg vaak vergeet. De komende drie weken ga ik heel erg lief zijn voor mezelf, jij ook voor jou? Dat lijkt me een mooi streven.

Goed, genoeg gekletst. Op 21 augustus ben ik back in business! Ik vind het doodeng om 3 weken ‘vrij’ te nemen van het bloggen. Ook op instagram zal ik niet dagelijks aanwezig zijn. Ik ben best een beetje bang dat ik na drie weken terug kom, al mijn instagramvolgers kwijt ben (en zó onwijs veel zijn het er al niet) en dat iedereen is vergeten hoe mijn blog heet. Maar dat zal vast een beetje meevallen, toch?

Leestips

Ik snap dat jij in de tussentijd niet stil zitten met jouw business, dus hier nog een lijstje met tips om de komende drie weken genoeg leesvoer te hebben.

★  Deze Out of Office tips & tricks van Ingrid zorgen er voor dat je voorbereid op vakantie kan.
★  Vera geeft tips over wat je tijdens de Komkommertijd wél kan doen als ondernemer.
★  Het is best lastig om op vakantie te gaan als je een webshop hebt, gelukkig geeft Mariko tips over hoe je dit aan kan pakken.
★  Maak vast een planning voor de feestdagen
★  Lees een boek, dan kun je óók als je geen vakantie hebt toch even met je beentjes omhoog
★  Reizen is een geweldige inspiratiebron. Misschien dus toch maar een vakantie inspiratiesessie boeken?
★  Misschien is een Patreon account een mooie toevoeging op jouw onderneming? Iris legt uit wat Patreon precies is.
★  Niet het meest inspirerende klusje, maar duik eens in je SEO. Anouk legt heel duidelijk uit wat SEO is en hoe je hier mee aan de slag kan in verschillende artikelen.

Tot over drie weken!

Portret Kirsten Zinger

Kirsten

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.