Ondernemen

10 redenen om je in te schrijven bij de KvK

Jouw onderneming inschrijven bij de Kamer van Koophandel, dat is best een flinke stap. Natuurlijk is dat spannend! Het is zeker niet raar wanneer je dit niet durft. Máár ingeschreven staan bij de KvK is eigenlijk heel erg leuk. Twijfel je toch nog? Hier zijn 10 redenen om je in te schrijven.

 1. De kans is groot dat je aan de criteria van het ondernemerschap voldoet, iedere onderneming moet ingeschreven staan bij de kvk.
 2. Met een kvk nummer kun je winkelen bij groothandels, zoals de Macro of Tica.
 3. Sommige bedrijven waar je (in de toekomst) zaken mee doet, vragen om een kvk nummer. Bijvoorbeeld bij deelname aan een markt.
 4. Een kvk inschrijving maakt wat je doet officieel! Je bezigheden worden bedrijfsactiviteiten, wat al meteen een stuk serieuzer klinkt. En wanneer jij jezelf en je bedrijf serieus neemt, ga je dat zeker terug zien in je resultaten!
 5. Bepaalde diensten vereisen een kvk inschrijving. Bijvoorbeeld Google Adsense, of Zanox; een groot affiliate marketing bureau.
 6. Je kan nu je kvk nummer vermelden op je website. Het kan aan mij liggen, maar ik vind dat er altijd een heel professioneel uitzien!
 7. Nu mag je met recht hashtags gebruiken als #entrepreneur of #girlboss. Niet dat je anders straf kreeg van de hashtag-politie of iets dergelijks hoor.
 8. Jezelf inschrijven is een grote stap voor je onderneming! Een succes wat je zeker moet vieren. Dus kom maar door met de bubbels & taartjes!
 9. Bij de kvk, tijdens je inschrijving, helpt een medewerker jou met het bepalen of je ook bij de belastingdienst wordt ingeschreven als ondernemer. Dus dan weet je ook meteen of je belastingtechnisch nog goed zit.
 10. De kvk organiseert allerlei gratis en betaalde events voor ondernemers. Als je ingeschreven bent kun je hier gebruik van maken (al zal ik eerlijk toegeven dat ik hier zelf nog nooit gebruik van heb gemaakt)

 

minty potlood

Sta jij al ingeschreven bij de KvK?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Claire 30/05/2017 at 16:48

  He wat een handig overzichtje! Ik ben ook van plan om me binnenkort in te schrijven bij de KvK. Alleen 1 dingetje: het is criteria (eerste zin) 🙂

  • Reply Kirsten 31/05/2017 at 12:45

   Ha, goed opgemerkt. Dankjewel!

 • Reply Karien 06/06/2017 at 11:38

  Ik twijfel over al dan niet inschrijven … nu denk ik meer ja dan nee ….

  • Reply Kirsten 07/06/2017 at 11:01

   Doen! Ik weet zeker dat het je onderneming veel moois zal brengen! Het maakt alles ook meteen veel echter 🙂

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.