camera
Creativiteit

5 x fotoprops

Fotoprops zijn een snelle en makkelijke manier om foto’s interessanter te maken. Ik noemde het gebruiken van fotoprops ook al in mijn artikel over creatievere foto’s. En stiekem is het gewoon hartstikke leuk om geoorloofd te kunnen shoppen voor je business! Ik begin al een flinke collectie met fotoprops op te bouwen, ik heb al verschillende lades vol met spulletjes. Deze fotoprops zijn bij mij favoriet;

1. Stofjes, papier & printjes

Ik heb een bescheiden collectie met stukken stof, papiervellen en andere platte dingen met een mooi printje. Die gebruik ik graag als ondergrond voor foto’s. Kijk bijvoorbeeld eens op de stoffenafdeling van de kwantum, daar vind je veel mooie printjes.

2. Confetti & ballonnen

Als er iets is waar ik dol op ben, dan is het confetti! Het blijft toch de beste manier om een foto in één klap feestelijk te maken. Wanneer ik extra feestelijk wil, trek ik ook de ballonnen uit de kast.

3. Gebakjes

Donuts, taart en koekjes zijn gewoon vet fotogeniek. Bijna iedereen wordt toch ook gewoon blij van zoetigheid? En dan vooral zoetigheid in vrolijke kleurtjes. Het is wel belangrijk om op te letten dat de gebakjes niet de hoofdrol gaan spelen!

bloemen fotoprop

4. Bloemen

Wanneer je bloemen gebruikt in je foto’s, krijgen ze meteen een zacht romantisch en natuurlijk tintje. En met bloemen kun je zo veel! Denk bijvoorbeeld ook eens aan nepbloemen, die kun je namelijk heel goed manipuleren (ga los met je lijmpistool!), of aan bloemblaadjes.

5. Mijn handen!

Lekker handig (pun intended), want die heb ik altijd bij me. Dit is mijn snelste trucje om een foto interessanter te maken, gewoon het product vasthouden en gaan met die banaan!

minty potlood

Wat is jouw favoriete fotoprop?

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Claire 19/06/2017 at 12:49

  Wat een handige props! Ik gebruik vaak decoratiefolie als ondergrond bijv. met marmerprint. Ik wil nog een wit dekbed zodat je van die romantische flatlays kan maken haha.

  • Reply Kirsten 23/06/2017 at 11:57

   Haha, herkenbaar! Ik heb mijn witte dekbed oorspronkelijk ook met die reden gekocht, maar eigenlijk gebruik ik hem daar nooit voor haha

 • Reply Johanne 19/06/2017 at 16:24

  Haha, ik gebruik ook heel vaak mijn hand of arm als extraatje in een foto. Ik wil wat meer achtergrondjes kopen, stofjes of folie, want ik heb tot nu toe alleen wit. En da’s op een gegeven moment wat saai haha.

 • Reply Romy 19/06/2017 at 19:07

  Goede tips! Ik gebruik nu al tijden een harig kleedje als ondergrond en ben daar helemaal blij mee. En verder houten snijplanken, nepbloemen, notitieboekjes, make-up en sieraden. Ballonnen vind ik ook echt een goed idee!

 • Reply esther 20/06/2017 at 13:52

  ik gebruik graag natuurlijke materialen. zo heb ik een paar mooie takken en stukken boomshors, wat zeeglas, witte kiezelstenen en uiteraard gebruik ik ook mijn eigen handen en bustes voor de kettingen. ik heb zelfs een oorbuste voor oorbellen. 🙂 ik wil komende herfst ook wat kastanjes, eikeltjes, bladeren etc aan de collectie toevoegen. props kunnen namelijk ook gewoon volledig gratis zijn 😉

  • Reply Kirsten 23/06/2017 at 11:56

   Goeie tip, het hoeft inderdaad niet altijd geld te kosten 😀

 • Reply Ester 11/07/2017 at 11:25

  Haha, hier is’t altijd wat zoeken.
  Ik werk eigenlijk best graag met een gewoon strak witte of marmeren achtergrond voor productfotografie.

  Mijn handen hou ik graag uit de foto (of ‘k moet net mijn nagels gelakt hebben, haha)

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.