champagnefles met ballonnen
Inspiratie

DIY: Vier je succes met een gepersonaliseerde champagnefles

In mijn artikel over doelen stellen schreef ik dat je succes moet vieren. En hoe kun je succes nu beter vieren dan met champagne? In dit artikel laat ik zien hoe je op een originele manier een behaald doel kan vieren. Namelijk met een DIY persoonlijke champagnefles!

Ik zal maar meteen eerlijk bekennen dat ik het niet helemaal zelf heb verzonnen. Ik heb me laten inspireren door de Wall of Champagne van Inqubator in Leeuwarden. Het leek mij heel erg leuk om hier een Small Business variatie op te maken. Het idee is dat je een doel op een champagnefles schrijft en wanneer je het doel hebt behaald mag de fles open. Je kan thuis natuurlijk ook een hele muur met champagneflessen maken, met verschillende doelen er op. Voor deze DIY leek één fles me wel voldoende.

champagne fles label DIY gifje

Benodigdheden:

 • Fles champagne (of andere wijn natuurlijk, ik koos een fles Chardonnay. Jip en Janneke bubbelsap werkt ook!)
 • Sticker papier (Ik gebruikte deze)
 • Printer
 • Emmer
 • Afwasmiddel
 • Permanente stift

Stap 1

Het originele etiket moet natuurlijk van de fles af, zodat we er ons eigen etiket op kunnen plakken. Ik heb het etiket losgeweekt door mijn fles in een emmer met lauw water te zetten, met een paar drupjes afwasmiddel. Ik weet niet of het afwasmiddel de truc deed, of het water. Maar na een uurtje kon ik de labels zo van de fles af plukken. Zorg dat je de overige lijmresten ook wegpoetst, zodat je een helemaal schone fles hebt. Dan hecht de sticker straks beter.

champagne fles in emmertje met sopje

Stap 2

Ondertussen print je het nieuwe etiket voor op de fles. Ik heb een printable voor je gemaakt, deze kun je hier downloaden. Zorg er voor dat je de printable op 100% afdrukt. Zet de kwaliteit van je printer op het allerhoogste, voor het mooiste resultaat. Ik kan bij mijn printer ook instellen op wat voor materiaal ik print, ik heb gekozen voor ‘Glossy photo paper’. Wanneer ik dit niet instel, veegt de inkt op de stickers uit en droogt het niet goed. Met de goede instellingen, liepen de stickers helemaal niet uit. Kijk bij jouw printer wat je kan instellen. Het stickerpapier wat ik gebruikte is geschikt voor inktjet printers. Let er op dat niet elk soort papier en elk soort printer bij elkaar passen.

Ik vond het leuk om mijn logo ook te printen, voor op de achterkant van de fles. Dit kan jij ook doen! Of ontwerp helemaal zelf een label voor op je fles om het extra persoonlijk te maken.

Stap 3

Laat het stickervel voor de zekerheid even drogen, zodat je zeker weet dat je de inkt niet uitveegt. Wanneer je vel droog is, kun je het etiket uitsnijden! Knippen kan natuurlijk ook, maar ik weet van mezelf dat ik voor geen meter recht kan knippen. Op één van de twee labels heb ik al een doel voor je ingevuld, het tweede label kun je zelf invullen. Wanneer je het tweede label wil gebruiken is dit het moment om hier met een permanente stift jouw doel op te schijven.

champagne etiketten met snijmat en lineaal

Stap 4

Plakken maar! Het is even tricky om het label perfect recht op je fles te krijgen. Zoals je kan zien ben ik hier niet helemaal in geslaagd. Maar dat vind ik niet erg, want imperfectie pas wel bij mij en mijn bedrijf.

Stap 5

Zet je fles op een mooie plek in het zicht neer, of op een plek waar je elke dag minimaal één keer langskomt. Ik vind het zelf heel motiverend en het staat ook nog eens super instagram-waardig!

gifje van het opplakken van het team small business logo

Wanneer je deze DIY maakt, vind ik het superleuk als je deze met mij deelt! Plaats hem bijvoorbeeld op instagram en tag @teamsmallbusiness in je post of gebruik #teamsmallbusinessDIY

minty potlood

Ga jij deze DIY maken, of vier jij je successen op een andere toffe manier? Laat het me weten!

 

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Manon 08/05/2017 at 14:20

  Vet leuk idee! Ik heb thuis nog een miniflesje staan, misschien die maar eens inzetten voor een doel 🙂

  • Reply Kirsten 09/05/2017 at 10:46

   Een miniflesje is natuurlijk óók heel erg leuk! Ik ben benieuwd hoe dat er uit gaat zien 🙂

 • Reply Astrid 08/05/2017 at 14:41

  Inderdaad een heel leuk idee om jezelf zo te belonen!

 • Reply Beau Bewust 08/05/2017 at 14:43

  Wat een tof idee! Dit ga ik zeker eens doen, bedankt voor de tip! 🙂

 • Reply Claire 08/05/2017 at 15:44

  Ahh wat een super leuk idee! Ook een top DIY voor Moederdag! Eens even kijken waar ik dat mooie papier kan kopen ☺

  • Reply Kirsten 09/05/2017 at 10:47

   Jaa, de basis van deze DIY is natuurlijk multi-inzetbaar 🙂

 • Reply Carlijn 08/05/2017 at 16:20

  Wow, wat een leuk idee! Ik moet binnenkort naar een bruiloft, dus ik denk dat ik dit ga doen!

 • Reply Elles 08/05/2017 at 18:34

  Ohh wat leuk! Die bewegende foto’s vind ik heel erg tof in dit artikel, hihi!
  Liefs,
  Elles

  • Reply Kirsten 09/05/2017 at 10:48

   Dankjewel! Ik had een beetje onderschat hoe veel tijd ik kwijt zou zijn met het maken van de Gifjes, maar ze zijn het wel waard haha.

 • Reply kim 08/05/2017 at 23:01

  Woah wat een super gaaf idee!!! Super leuk ook voor een verjaardag! Jammer dat vriendlief net jarig is geweest haha. Erg leuk. Ook met het gifje erbij

 • Reply Amanda 11/05/2017 at 09:45

  Ik krijg spontaan trek in een champagneontbijt, haha! Erg leuk gedaan met die Gifjes zo. Vind het een heel leuk idee, ook om zo een fles te personaliseren én cadeau te doen met een speciale gelegenheid 🙂

 • Reply Emmy 11/05/2017 at 13:29

  Dit past natuurlijk helemaal in mijn straatje als Budget Diva! Ik ga het zeker delen en zelf kado doen in de toekomst. Echt een leuk idee

 • Reply Laura 11/05/2017 at 14:29

  Wat fijn! Kan zelfs een leuk gepersonaliseerd cadeautje zijn, dit ga ik zeker onthouden! 🙂

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.