Inspiratie

Creative Business Meet-up bij Elle Aime

Mijn staycation is afgelopen. Ik heb er gemengde gevoelens bij, aan de ene kant doe ik natuurlijk niets liever dan vakantie vieren. Maar aan de andere kant voelt het ook wel heel goed om weer achter mijn toetsenbord te kruipen en artikelen te schrijven. Onder andere, want geen vakantie meer betekent ook dat ik mijn mailbox moet tackelen en andere minder leuke taakjes moet uitvoeren. Zo is het leven!

Airbnb in Rotterdam

Tijdens mijn staycation ging ik een weekendje op vakantie naar Rotterdam, samen met Kasper. Dit weekend bezocht ik de eerste Creative Business Meet-up van Elle Aime. Ik ben dus tóch een beetje aan het werk geweest tijdens mijn vakantie, hoewel dat helemaal niet zo voelde. De Meet-up was namelijk vooral héél erg leuk en gezellig.

Op zaterdag 12 augustus ging ik samen met een groepje girlbosses (o.a. Louisette en Jamilla op weg naar de studio van Elle Aime. Lisa Manuels is de creatieve mastermind achter Elle Aime. Lisa runde jarenlang een winkel vol moois in Rotterdam, geeft toffe workshops en is bekend vanwege haar Elle Aime Tekent box. Niet gek dus dat Lisa veel vragen krijgt van (aspirant) creatief ondernemers. Omdat ze deze vragen niet allemaal persoonlijk kan beantwoorden, riep ze de Creative Business Meet-up in het leven. Nog vóór deze meet-up uberhaupt plaatsvond was het een succes: binnen no-time waren alle beschikbare plaatsen vergeven. Lucky me: ik mocht voor mijn blog naar deze meet-up. Mijn eerste event als blogger!

Studio Elle Aime

Jongens kijk nou, wat een prachtige studio! Op instagram deelt Lisa al regelmatig foto’s van haar fijne werkplek, ik geef haar groot gelijk. Ik droom er van om elke dag op zo’n mooi plekje aan de slag te kunnen gaan. Mocht je in de buurt van Rotterdam wonen, dan kun je elke vrijdagmiddag aanschuiven in Lisa’s studio voor een creatieve middag. Als je niet in de buurt van Rotterdam woont ook trouwens.

Één voor een druppelden de deelnemers van de meet-up binnen. Ik denk dat bijna iedereen bij binnenkomst een rondje maakte en foto’s schoot voor op Instagram. Best verfrissend om eens niet de enige te zijn die dit doet, Kasper verklaart me nog regelmatig voor gek wanneer ik in ongemakkelijke houdingen foto’s probeer te maken van mijn koffie.

Meet-Up

Al snel zaten we met een mooie groep dames aan tafel. Wat ik erg leuk vond om te zien, was dat er dames van verschillende leeftijden, achtergronden en ondernemersstadia aanwezig waren. Zulke meetings zijn denk ik het leukste met een gemixte groep, dus dat was alvast zeer geslaagd.

Lisa heeft natuurlijk bakken ervaring met workshops geven, dus hoewel deze meet-up voor het eerst gehouden werd viel daar weinig van te merken. Aan het begin van de meet-up schreven we onze ondernemersvragen op en stopten ze in een mandje. Vervolgens grabbelde Lisa een vraag en beantwoorde ze deze vanuit haar eigen kennis en ervaring. De sfeer was lekker ontspannen en informeel, op veel vlakken werd Lisa aangevuld door deelnemers. Natuurlijk weet Lisa ontzettend veel, maar ze weet ook niet alles. Daar komt bij dat ondernemen ook voor iedereen anders is, er is geen succesformule.

Er kwamen zó veel verschillende onderwerpen aan bod. Denk bijvoorbeeld aan geldzaken en boekhouders, maar ook Instagram, je tijd indelen & jezelf vrij geven en het vinden van je doelgroep. Voor mij bergen inspiratie voor nieuwe artikelen dus, inmiddels heb ik al een flinke waslijst met onderwerpen om artikelen over te schrijven.

Sweet treats

Er werd ook nog eens goed voor ons gezorgd deze middag, kopjes koffie&thee in overvloed. Én heerlijke vegan cakejes van Taarten van Jansen. Lisa Jansen, van Taarten van Jansen, deed zelf ook mee aan deze middag. Op het station van Rotterdam herkenden we haar al aan de dozen vol heerlijke (en prachtige!) cakejes.

Zwaai-zwaai!

De twee-en-eenhalf uur die gereserveerd waren voor de meet-up vlogen voorbij. Voor ik het wist, stond Kasper al weer buiten op me te wachten. Het was zo fijn om like-minded people te spreken! Ondernemen kan best eenzaam zijn, ik kan het iedereen dan ook van harte aanraden om events als deze bij te wonen. Er zijn nog plekjes voor de Engelstalige versie van deze meet-up in september!

Ik merk dat sessies als deze echt enorm waardevol zijn. Het is fijn om je onzekerheden met anderen te delen en te zien dat andere ondernemers ook tegen problemen aanlopen. Wat je op instagram voorbij ziet komen van collega-ondernemers doet namelijk vaak anders vermoeden. Het lijkt mij super om vaker met creative business owners te sparren & kletsen. Helaas moet ik hier altijd zo ver voor reizen! Mocht iemand soortgelijke dingen weten in het Noorden van het land, dan hoor ik het graag.

Ik werd gevraagd voor dit evenement, meer info over samenwerkingen vind je in mijn disclaimer.

minty potlood

Bezoek jij wel eens business events/meet-ups?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.