Inspiratie

Help, mijn vriendin heeft een Etsy-shop!

Dat ik het geweldig leuk vind om te ondernemen en met mijn Etsy-shop bezig te zijn, dat is geen geheim. Maar mijn vriend is er niet altijd over te spreken. Omdat ik het belangrijk vind om alle kanten van het verhaal te laten zien, neemt Kasper vandaag het toetsenbord van me over. 

Toen mijn vriendin begon met een Etsy-winkel was ik natuurlijk heel enthousiast. Ze vertelde er vol overgave over en had een duidelijk doel voor ogen. Na twee jaar is haar Etsy-shop uitgegroeid tot een mooi succes. De spullen die in de shop werden verkocht werden steeds populairder. Hierdoor krijg je vanzelf het luxeprobleem dat de spullen opraken. Wat doe je dan? Inslaan natuurlijk!

Zelf heb ik het niet zo op vlooienmarkten afstruinen en kringloopwinkels bezoeken dus daar word ik dan ook niet mee lastiggevallen. Ik vind het ook geen enkel probleem dat de tweede slaapkamer in ons appartement dient als home-office voor de onderneming. Sterker nog, dit hebben we van tevoren zo afgesproken. Eigenlijk om twee redenen. Eén: om zo fijn mogelijk te werken is een eigen werkplek ook wel zo fijn. En twee: dit zou er voor moeten zorgen dat alle webshopspulletjes niet overal in huis komen te liggen.

Soms loopt het net even anders. ‘Deze kapstok is echt veel te groot om in de werkkamer neer te zetten hoor, dus hij moet maar eventjes in de gang blijven’. ‘Ik kan wel alle tasjes in een hoek neerleggen op de werkkamer, maar waarom hangen we ze niet gewoon op aan de kapstok?’. En zo begint het. Natuurlijk snap ik ook wel dat het soms even niet handig is om alles maar in de werkkamer neer te zetten, het is immers geen opslaghok maar vooral een werkplek. Ik zou zelf ook niet tussen de dozen mijn werk willen doen.

Er is nog een uitdaging. Het niet-weten. Superleuk wanneer je vriendin thuiskomt met acht swanplanters (ik weet nu dus gewoon wat dat zijn, neem ik voor lief) ‘voor de verkoop natuurlijk’. Het risico bestaat natuurlijk dat dat ene plantenpotje wel héél leuk is, eigenlijk te leuk om te verkopen. Net als dat ene tasje dat nog niet is verkocht. Afijn, je snapt wat ik bedoel. Ik heb inmiddels meer dan één hand nodig om de spulletjes te tellen die in huis staan die eigenlijk voor de verkoop waren bedoeld. Maar goed. Eerlijk is eerlijk. Die spulletjes maken het net even iets gezelliger in huis.

dit gastartikel is geschreven door

Kasper van Schelven

minty potlood

Hoe gaat jouw significant other om met je (creatieve) onderneming?

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Sepha Thijssen 11/07/2017 at 13:18

  Hahaha heerlijk dit en zo herkenbaar!

 • Reply Nadie van Wijk 11/07/2017 at 13:58

  Ha! Ik denk voor de mijne ook zo herkenbaar ?

 • Reply esther 11/07/2017 at 14:31

  mijn ex snapte uberhaupt al niet waarom ik het leuk vond hahaha

  • Reply esther 11/07/2017 at 14:32

   misschien heb ik gewoon een etsy dating service nodig… iemand die het wel snapt!! hahahaha

 • Reply Dhini 11/07/2017 at 22:39

  Aah herkenbaar maar leuk dat de shop goed loopt.

 • Reply Annika 12/07/2017 at 15:38

  Mijn man is mijn backend developer, mijn steun en toeverlaat bij alle technische problemen, en de reden dat ik dit ben gaan doen. Hij klaagt gelukkig nooit, ook niet als ik weer eens iets nieuws heb gekocht.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.