Ondernemen

De Kamer van Koophandel, moet ik daar iets mee?

Wauw, wat klinkt dat officieel he? De Kamer van Koophandel. Wanneer je hier bent ingeschreven, dan ben je een echt bedrijf. Iedere onderneming in Nederland moet ingeschreven staan bij de KvK. Maar wanneer is iets een onderneming? Op de website van de KvK vind je precies wat zij onder een onderneming verstaan. Maar eerlijk is eerlijk, dat is nogal een saai stukje tekst om te lezen. Daarom schakelde ik de hulp van Kessia Nanuru in, om deze informatie te vertalen naar iets wat we allemaal begrijpen. Ik presenteer; De ‘Moet ik me inschrijven bij de Kamer van Koophandel?’ flowchart. Wanneer je deze volgt, weet je meteen of jij je moet inschrijven bij de KvK.

 

flowchart inschrijven bij de kvk door Kessia Nanuru

 

Volg Kessia op Instagram om meer van haar illustraties te zien!

Jezelf inschrijven bij de Kvk doe je hier.

minty potlood

Portret Kessia NanuruKessia Nanuru
Dit is een gastartikel. Het beeldmateriaal in dit artikel is gemaakt door Kessia Nanuru. De tekst is gemaakt door Team Small Business. Zonder gastbloggers, zou Team Small Business natuurlijk niet écht een team zijn. Wil je meer weten over Team Small Business’ Gastbloggers? kijk dan even hier.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Hillybillybeauty 16/05/2017 at 11:17

  Super handig! Ik wacht nog even omdat ik eigenlijk nog niet echt geld krijg met bloggen. Maar zodra dat gaat lopen ga ik het zeker doen.

 • Reply Johanne 16/05/2017 at 12:23

  Ik wist hier wel een klein beetje iets vanaf, maar op de meeste plekken vind ik het zo onduidelijk uitgelegd. Dit is gewoon simpel en to the point, dankjewel! Meteen duidelijk dat ik nog even niets hoef te doen, haha 😉

 • Reply Dhini 16/05/2017 at 13:17

  Wat handig en leuk met zo`n illustratie.

 • Reply Lonneke 16/05/2017 at 15:42

  Wel handig zeker als er vanuit het bloggen inkomsten binnenkomen. Zover ben ik nog lang niet 😉

 • Reply Jasmijn 23/05/2017 at 15:19

  Super handig! Ik ben hier ook erg mee bezig. Nu ik een nieuwe blog ben begonnen met een webshop zou ik mij moeten inschrijven denk ik maar het is zo dat ik rond reis in Zuid-Amerika en op dit moment niet meer ingeschreven sta in Nederland. Waar zou ik mijn bedrijf dan moeten registeren? Zou ik het ergens moeten registreren? Het is een beetje een grijs gebied en ja, mijn onderzoek loopt nog steeds… Zodra ik terug ben in Nederland pak ik jouw site er weer bij!

 • Reply Neverdullmoments 29/05/2017 at 19:45

  Wat een handig artikel! Wij verdienen nu geen geld met onze blog. Mocht dit gebeuren, dan zouden we ons wel gaan inschrijven.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.