Inspiratie

Kijktips #1

Het kijken van films, series, documentaires en youtube-filmpjes is een van mijn favoriete bezigheden. Ik ben vast niet de enige die deze activiteiten zonder te blozen opnoemt wanneer iemand naar mijn hobby’s vraagt. Er moet natuurlijk ook gewerkt worden, de hele dag filmpjes kijken zit er helaas niet in. Maar gelukkig zijn er ook plenty verantwoorde filmpjes, series en documentaires om te kijken tijdens je werkdag! Filmpjes die inspireren, je iets nieuws leren of gewoon zorgen voor wat fijne afleiding van de dagelijkse kost. Hier deel ik de filmpjes waar ik heel erg blij van werd, en jij hopelijk ook!

foto's maken voor een nep instagram account

Now You Know: Achter de filters (2017)

Ik denk dat je vast al wel iets hebt gehoord over deze documentaire. Verschillende media hebben hier namelijk aandacht aan besteed. Een aantal studenten van de HvA laten op een interessante manier zien hoe nep de wereld die je op Instagram ziet, kan zijn. Natuurlijk weten we dat wel. Instagram is er natuurlijk voornamelijk om leuke en mooie dingen te delen, het nare laten we graag weg. Maar het gaat nog zó veel verder dan dat. Omdat ik Instagram zelf dagelijks gebruik, vond ik dit een fijne docu om te kijken. Het zet te wereld toch weer wat meer in perspectief! Kijk het filmpje hier.

filmproductie voor de commercial van poopycat

Makers van morgen – Over Moed (2014)

Deze documentaire keek ik vooral omdat Poopy Cat er in te zien is. Ik volg Poopy Cat al een tijd op instagram, ze weten namelijk altijd een glimlach op mijn gezicht te toveren. Tsja, wat kan ik zeggen. Wanneer het om kattenplaatjes gaat, steek ik simpel in elkaar. Anyway, de documentaire volgt drie verschillende bedrijven die in hun opstartfase zitten. Het zijn wel vrij grote bedrijven, met meerdere werknemers en ook redelijk wat startkapitaal. Desondanks vind ik het altijd heel erg leuk om te volgen hoe zo’n onderneming zich ontwikkelt. Er valt altijd iets van op te steken! Kijk hem hier.

Britt Robertson als Sophia

Girlboss (2017)

Soms heb je zo’n dag. Een dag waarop het allemaal niet echt wil lukken. Je vergeet je kopje koffie een keer of wat, dus je moet koude koffie drinken. ‘Ze’ kunnen dan misschien wel zeggen dat je knap wordt van koude koffie, echt lekker is het niet. Je focus is om van te janken en wat je wel voor elkaar weet te krijgen, lijkt niet echt ergens op. Mijn ervaring leert me dat ik op zo’n dag beter kan stoppen met proberen. Om dan toch nog het idee te hebben dat ik iets nuttigs heb gedaan, plof ik op de bank neer met kijkvoer wat enigszins bij mijn werkveld past. Girlboss is daar perfect voor. De serie is vooral vermakelijk (heel erg anders dan het boek), maar als je goed oplet kun je misschien wel wat nuttige tips vinden! Girlboss kijk je via Netflix.

inkijkje in het hoofd van een uitsteller

Inside the mind of a master procrastinator (2016)

Deze Ted Talk door Tim Urban is zó grappig en confronterend. Tijdens mijn studie heb ik deze Talk al meerdere keren gekeken. Tim legt op een bijzondere manier uit wat er gebeurt wanneer je last hebt van uitstelgedrag. Verder ga ik niks verklappen over dit filmpje, gewoon lekker kijken! Oh ja, mocht je tips willen over hoe je dit uitstelgedrag de baas wordt, lees dan dit stukje van Tim Urban.

minty potlood

Alle kijktips vind je hier

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply kim 19/05/2017 at 11:24

  Wow, ik.ben echt heel erg benieuwd naar deze!! Vooral girlboss. Ik bedoel, wie wil er geen girlboss zijn haha! En dat filmpje van instagram ga ik zo eens bekijken als de dametjes naar bed zijn

  • Reply Kirsten 22/05/2017 at 14:20

   Ik ben benieuwd wat je van het filmpje over Instagram vond!

 • Reply Louisette 19/05/2017 at 11:32

  Nou jij hebt zojuist mijn dag invulling gegeven haha. Girlboss vond ik persoonlijk tegen vallen, maar de meningen zijn daar heel wisselend over!

  Heb het volgens mij nog niet gezegd, maar je schrijft echt super leuk! Heel fijn om te lezen!

  • Reply Kirsten 22/05/2017 at 14:19

   Dankjewel voor je compliment, hihi! Ik snap wel dat je Girlboss vond tegenvallen. Ik vond het wel lekker kijken, maar het boek was 1000 keer inspirerender en daar kón ik ook echt iets mee. Girlboss is vooral leuk voor op een vrijdagavond OID.

 • Reply Bablofil 19/05/2017 at 11:36

  Thanks, great article.

 • Reply Megan 19/05/2017 at 11:47

  Leuk leuk leuk!

 • Reply Johanne 19/05/2017 at 14:23

  Oeh, die Ted Talk is echt iets voor mij! Ik en uitstelgedrag zijn beste vrienden. Girlboss vind ik ook heel erg leuk. Wat je zegt, het is gewoon een serie waar je helemaal niet bij na hoeft te denken.

  • Reply Kirsten 22/05/2017 at 14:20

   Haha, zijn we niet allemaal beste vrienden met uitstelgedrag op z’n tijd? 😛

 • Reply Girls-Things 22/05/2017 at 13:14

  Wat leuk!
  De eerste documentaire over Instagram lijkt mij ook zeer interessant!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.