Inspiratie

Kijktips #2

Soms kan het niet snel genoeg weekend zijn, am I right? Om in de laatste uurtjes van mijn werkweek tóch nog productief te zijn, besteed ik mijn tijd graag aan het kijken van filmpjes. Ik zal niet ontkennen dat hier óók kattenfilmpjes tussenzitten (duh). Maar ik kijk voornamelijk filmpjes die me inspireren, motiveren of me iets nieuws leren. Ik deel graag mijn tips met jullie.

Abstract netflix screenshot
Abstract (2017)

Dit is een serie op Netflix. Eigenlijk is iedere aflevering een losse mini documentaire. Ik heb nu de eerste drie afleveringen gekeken, de eerste aflevering met Christoph Niemann is tot nu toe favoriet. Abstract laat zien hoe allerlei creatieven hun werk doen. De focus ligt op Design, maar dat betekent zeker niet dat het alleen interessant is voor Designers! Tot nu toe vind ik de kwaliteit van de afleveringen nogal wisselend; de tweede aflevering over een belangrijke designer van Nike vond ik bijvoorbeeld stomvervelend om naar te kijken. Je hoeft ook zeker niet alle afleveringen te kijken, omdat elke episode dus over een andere persoon/discipline gaat. Dus kijk vooral de afleveringen over de onderwerpen die jij interessant vind, de rest kun je prima achter wegen laten.

cyntia Q&A video
Q&A over ondernemen – Cynthia.nl

Cynthia Schultz is één van de grootste bloggers in Nederland, misschien ken je haar nog wel van haar blog misslipgloss, inmiddels blogt ze op Cynthia.nl. Als een van de pioniers in het Nederlandse Bloglandschap, heeft ze al heel wat ondernemerservaring opgedaan. Samen met Emmy van Studio Mint, beantwoord ze lezersvragen over ondernemen. De informatie in het filmpje is niet super diepgaand, maar wel vermakelijk en zeker ook inspirerend. Het filmpje vind je hier.

ABM productfotografie tips
Product Photography Tips from A Beautiful Mess and Canon

Hoewel dit filmpje een tíkje onrealistisch is (fancy foto-apparatuur en zó véél natuurlijk licht), is het zeker wel de moeite waard om te kijken. Het filmpje geeft goede basistips voor productfotografie, met voorbeelden. De tips zijn vrij basic, de meeste heb je vast al eens gehoord. Maar er zit ook een hele goede tip in voor achtergronden van je foto’s, waar ik misschien nog wel een DIY artikel over ga schrijven! Het filmpje kijk je hier.

F*ck That: An Honest Meditation

Meditatie helpt mij oprecht enorm, vooral wanneer ik gestrest ben. Maar ook op een doorsnee dag is het super fijn om even een paar minuten écht voor jezelf te nemen. Bovenstaande meditatie tipte Iris ooit, ik vind hem zo leuk! Vooral voor iedereen die niet van dat zweverige gedoe houden. Maar deze meditatie is ook heel geschikt.

minty potlood

Alle kijktips vind je hier

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Johanne 16/06/2017 at 15:29

    Leuke tips! Ik ga ze vanavond allemaal even bij langs. Ik kijk eigenlijk bijna nooit naar Cynthia’s vlogs, maar deze lijken me wel heel interessant! Als het over dit soort onderwerpen gaat moet het ook niet te moeilijk worden voor een noob zoals ikzelf 😉

  • Reply Annika 17/06/2017 at 20:32

    Leuke tips, ik ga ze van de week op mijn gemak bekijken.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.