Inspiratie

Lees dit als je beroemd wilt worden op instagram – THOTH

Toen ik dit boek voorbij zag komen (op Instagram, uiteraard), moest ik hem meteen hebben. Gouden letters op de kaft, de belofte om beroemd te worden op Instagram, uhhh moet ik het nog uitleggen? Het is denk ik geen geheim dat ik dol ben op Instagram. En met mij de rest van Nederland. Maar het is nog best een kunst om écht beroemd te worden op Instagram. Zou dit boekje dé gouden tip hebben om miljoenen volgers te krijgen voor @teamsmallbusiness?

Nou, nee. Met een beetje common sense weet je zelf natuurlijk ook wel dat er geen gouden tip is waardoor je in één klap heel erg groot wordt op Instagram of waar dan ook. Dan zou iedereen dat toch al doen? Maar in dit mooie boekje (ik kijk nog steeds verliefd naar de gouden letters, erg ongezond) staan maar liefst 50! tips. Aan de hand van 50 verschillende beroemde Instagram accounts, krijg je tips voor jouw eigen Instagram account.

50 accounts & 50 tips

Soms vind ik de tips alleen wel wat lastig uit de tekst te ontcijferen. Ook zijn veel tips nogal voor de hand liggend, of gewoon onpraktisch. Een van de eerste stukjes geeft namelijk tips over zakelijke contacten en betaalde posts. Tsja, daar moet je toch echt al beroemd voor zijn. Maar er staan bijvoorbeeld ook weer spreads in het boekje met super praktische tips. Bijvoorbeeld met tips en voorbeelden over hoe je jouw account een boost kan geven; door je bio en foto aan te passen bijvoorbeeld.

De stijl van het boekje vind ik wel echt heel erg tof. Je krijgt in klein inkijkje in de achtergrond van grote Instagrammers, iets wat je normaal gesproken niet echt krijgt. Ook geeft het boekje een realistisch beeld van de hoeveelheid werk die je moet steken in een succesvol account. Hoe effortless sommige accounts ook lijken, er gaat veel tijd, kennis en aandacht zitten in de foto’s.

Voor iedereen anders

Ik zal eerlijk toegeven dat ik niet het hele boek heb gelezen. Ik denk ook niet dat het een boek is om in één ruk uit te lezen. Dan krijg je zo veel informatie binnen, dat je er niks meer mee kan. Het is een fijn blader-boekje. Ik lees af en toe de pagina’s met titels en foto’s die mij aanspreken. Ook lang niet alle tips kun je toepassen op jezelf. Ik ben bijvoorbeeld geen Fashion Blogger en het lijkt me ook niet helemaal de juiste zet om op @teamsmallbusiness alleen maar selfies of foto’s van mijn eten te delen.

Er staat voor iedereen wel een tip tussen waar je iets mee kan. Zeker wanneer je pas net met Instagram begint, of voor het eerst professioneler met het medium wil omgaan is dit een aanrader. Maar wanneer je al veel met Instagram doet en hier ook op andere kanalen informatie over zoekt, dan zul je minder nuttige adviezen uit dit boek halen. Gelukkig is het dan nog steeds een vermakelijk boekje!

Het oordeel van Team Small Business

★★★☆☆

Al met al, is het zeker een grappig boekje. Pluspunten voor de mooie vormgeving, dat weegt bij mij toch wel mee wanneer ik een boek wil aanschaffen. Dit boekje is een dikke aanrader wanneer je nog niet zo veel kennis hebt over Instagram, of wanneer je graag naar mooie plaatjes kijkt. Maar wanneer je al veel weet over Instagram, dan kun je dit boekje misschien beter achterwege laten. Tenzij je verliefd bent geworden op de gouden letters, natuurlijk.

Lees dit als je beroemd wilt worden op Instagram is hier te koop voor €14,95

Alle leestips vind je hier. Ik hoor ook graag jouw leestips & suggesties! In dit artikel zijn affiliate links aanwezig.

minty potlood

Wat is jouw gouden tip om Instagram Famous te worden?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.