Inspiratie

#Girlboss – Sophia Amoruso

Natúúrlijk moet #girlboss van Sophia Amoruso ook in het lijstje met leestips. Dat is een no-brainer. Op de cover staat het volgende; ‘#GIRLBOSS is more than a book… #GIRLBOSS is a movement’ – Lena Dunham. En in dat opzicht ben ik het roerend met mevrouw Dunham eens! #girlboss vertelt het verhaal van Sophia Amaruso, de oprichtster van Nasty Gal. En inderdaad, in mijn kijktips tipte ik de gelijknamige Netflix serie al!

#girlboss

In #girlboss vertelt Sophia Amaruso haar eigen verhaal. Inclusief de details waar ze minder trots op is. Hier en daar geeft zo ook advies, maar vooral in de vorm van voorbeelden uit haar eigen leven. Verwacht dus geen stap-voor-stap gids voor het worden van een #girlboss. Tussen haar eigen verhalen door, vind je ook korte portretten van andere #girlbosses. Dit alles een een heerlijke vlotte schrijfstijl, mét een goede dosis humor.

the future is female

Ik zal eerlijk toegeven dat Sophia Amoruso wel een van mijn rolmodellen is. De kracht van #girlboss vind ik niet zo zeer de goede raad die Sophie geeft, hoewel deze ook echt heel erg nuttig is. Voor mij zit de kracht hem juist in de narrative van het verhaal. Ik kon geen mooie vertaling vinden voor dit woord, die voor mijn gevoel de lading dekt. Waar het om gaat is dat de meeste boeken over ondernemen nogal gericht zijn op mannen van middelbare leeftijd, met een jasje en een dasje. Google je naar plaatjes van ondernemers, dan is dat ook wat je te zien krijgt. Sophia vertelt een heel ander verhaal. Ze geeft een andere narrative aan ondernemerschap.

Sophia beschrijft ook hoe het is als vrouw in een wereld gedomineerd door mannen. Wat ze weet te doen, zonder zichzelf als slachtoffer óf verbitterde mannenhater neer te zetten. Ze vertelt heel recht voor zijn raap hoe het zit en hoe ze hier mee omgaat.

Het oordeel van team small business

Ik zie #girlboss echt als een must read voor iedere zelfstandige ondernemer. Ja, óók voor de #boybosses. Verwacht dus geen stap-voor-stap gids, maar een autobiografie gevuld met wijsheid en fijne humor. Ik heb zelf de Engelse variant gelezen, maar de Nederlandse vertaling is vast net zo grappig. Het Engelse boek is hier te koop, de Nederlandse versie vind je hier.

Alle leestips vind je hier. Ik hoor ook graag jouw leestips & suggesties! In dit artikel zijn affiliate links aanwezig.

minty potlood

Heb jij #GIRLBOSS al gelezen?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Nicole Orriëns 06/06/2017 at 13:28

  Nee, maar ik heb wel over de serie gehoord! Na jouw review heb ik toch zin om die te gaan kijken!

  • Reply Kirsten 07/06/2017 at 11:02

   Doen! De serie is wel vooral vermakelijk hoor; het boek vond ik inspirerender. Maar beiden heel erg leuk!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.