Inspiratie

The power of doing less – Fergus O’Connell

Lezen is iets wat ik sowieso al heel erg graag doe. Maar ik ben echt een sucker voor boeken waar je iets van kan opsteken. Zelf-hulp boeken, boeken over productiviteit, tijdsmanagement, fotografie, creativiteit en nog duizend en één andere onderwerpen. Sommige van deze boeken weten écht iets in me te raken en maken daadwerkelijk een verschil in mijn leven. Best bijzonder, hoe een verzameling papier dat met je kan doen. Ik deel graag de boeken die ik écht goed vond met jullie. Vandaag trap ik deze nieuwe rubriek af met het eerste boek.

The power of doing less

Kom op, deze titel is toch geweldig?! Bij de titel was ik al meteen heel erg nieuwsgierig naar de inhoud van het boek, want hoe dan? The Power of doing Less is geschreven door Fergus O’Connell. Het is een boek wat jou gaat helpen om minder te doen. Wat een verademing! De meeste boeken of productiviteit, dingen doen of tijdsmanagement zijn er namelijk op gebrand om méér gedaan te krijgen. En dat terwijl iedereen het altijd al druk heeft en sowieso al nergens tijd voor lijkt te hebben. Fergus benadert dit probleem vanuit een totaal andere hoek.

In plaats van het geven van tips om je productiviteit te verhogen en méér gedaan te krijgen, legt Fergus de nadruk op de dingen die je doet. Want die enorme waslijst aan dingen die je moet doen, klopt die eigenlijk wel? Móét je al die dingen echt doen, of vind je zelf dat je deze taken moet uitvoeren? En misschien nog wel veel belangrijker, vind je de dingen die je moet doen eigenlijk ook leuk?

Just the important stuff

Wat nou als je alleen de belangrijke dingen zou doen? Daar zou je gigantische to-do lijst een stuk compacter van worden, of niet? In the Power of doing Less leer je eigenlijk vooral dit. Je leert prioriteiten te stellen, nee te zeggen, op een andere manier plannen en je leert vooral om minder te doen. Klinkt best simpel natuurlijk, gewoon prioriteiten stellen en nee zeggen. Maar ik weet dat ik hier in ieder geval best veel moeite mee heb. Dit boek heeft dit niet op magische wijze opgelost, maar ik ben er nu wel véél bewuster mee bezig. En ik moet zeggen dat dit voor ruimte zorgt in mijn hoofd, zo fijn! Oh ja, het boek is maar zo’n 140 pagina’s dik; dus je vind vast wel de tijd om hem te lezen.

Het oordeel van Team Small Business

Ik denk dat het al wel duidelijk is dat ik fan ben van dit boekje. Het is lekker vlot geschreven, de tips zijn lekker praktisch en ik kan me zeker vinden in de theorie van het boekje. Het is de bedoeling dat je een aantal opdrachten in het boekje uitvoert, het is echt een ‘doe’ boek. Lekker praktisch! Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik het boek in één keer heb uitgelezen en dus niet alle tussenstappen heb uitgevoerd tijdens het lezen. Maar ook zonder de opdrachten (meteen) uit te voeren, vind ik het een nuttig boekje. Het boek heeft er bij mij ook écht voor gezorgd dat ik minder dingen ben gaan doen, jippie!

The power of doing less kun je hier kopen.

Alle leestips vind je hier. Ik hoor ook graag jouw leestips & suggesties! In dit artikel zijn affiliate links aanwezig.

minty potlood

Lees jij veel business boeken?

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Anne 29/05/2017 at 11:09

  Ben nog altijd op zoek naar DE tip voor mij 😉 Vind teveel leuk en begin teveel nieuwe dingen, waardoor de to-do lijst langer en langer wordt hahaha.
  Less=more bij bij 😉
  Toch blijf ik dit soort berichten lezen, want al met al ik pik ze wel op en leer steeds vaker om eerst af te ronden en dan iets nieuws te starten, maar oh oh oh wat zit ik dan te wiebelen op mijn stoel omdat ik zo graag alweer het volgende wil doen 🙂

  • Reply Kirsten 31/05/2017 at 10:09

   Haha, heel erg herkenbaar Anne!

 • Reply Ana Rita 29/05/2017 at 20:55

  Ik denk dat ik dit boek ga bestellen! Ik ben zo’n chaoot voor wie 24 uur op een dag niet voldoende is, kan dit erg goed gebruiken!
  Thanks voor de tip en je enthousiasme 🙂

  • Reply Kirsten 31/05/2017 at 10:09

   Dan is deze inderdaad een goeie voor jou! Ik heb er veel aan gehad 🙂

 • Reply Madelon 30/05/2017 at 09:02

  Lijkt me een heel handig goed boek. goede tip denk dat ik dit wel gebruiken kan!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.