leuke postzegels
Verkopen

4x de leukste postzegels

Die saaie postzegels met het hoofd van onze koning er op, die kennen we inmiddels wel toch? Gelukkig zijn er ook véél andere opties. Ik zocht de leukste en handigste postzegel-opties voor je uit.

leuke postzegels

Ga voor Vintage

Via Postzegelsmetkorting.nl kun je oude postzegels bestellen. Deze postzegels zijn ietsje goedkoper dan nieuwe postzegels, maar ze zien er vooral véél leuker uit. Het is een verrassing welke postzegels je krijgt. Ik heb hier nu een paar keer besteld en ik ben zeker enthousiast. Er zitten vaak ook wel wat saaiere postzegels tussen, met gebouwen en dergelijke. Maar ook altijd een aantal héle mooie. Vooral wanneer je grotere aantallen bestelt is dit adresje goedkoop. Je betaalt namelijk wel verzendkosten over je bestelling, dus bij een paar zegels ben je net zo veel kwijt als aan ‘gewone’ zegels. Het is ook best een klusje om de zegels te plakken, het zijn bijna allemaal van die zegels die je met een natte lebber op moet plakken. Dus misschien niet zo prettig wanneer je grote aantallen post verstuurt.

Dymo labelwriter

Print je eigen zegels

In het bezit van een Labelwriter? Lucky you! Dan kun je namelijk via de website van PostNL zelf postlabels printen. Deze zijn een paar cent goedkoper dan gewone postzegels. Voor een gewone postzegel betaal je €0,78. Voor zegels die je zelf print met je  Labelwriter betaal je €0,75. Goed, je gaat er niet meteen rijk van worden. Maar makkelijk is het wel. Je kan voor elk gewicht én ook voor buitenlandse post een label printen. Echt mooi is het dan weer niet.

leuke postzegels

Speciale postzegels

Een keer in de zoveel tijd, brengt PostNL zelf ook nieuwe postzegels uit. Zo kun je op dit moment postzegels kopen met Drentse Knieperties, Tom Poes, Botanische tuinen of de stijl. Maar deze hartvormige postzegels zijn bij mij op dit moment favoriet, zo leuk! En het mooie is dat ze even veel kosten als een gewone postzegel. Yes! De meest bijzondere nieuwe postzegels vind je hier.

postzegels Megan Mcnulty

(Foto van Megan McNulty)

Jouw ontwerp op een postzegel

Je kan ook helemaal het eigen heft in handen nemen en zelf je postzegels ontwerpen. Zo kun je jouw branding ook toepassen op je postzegels. Het is zo’n klein detail wat écht een groot verschil maakt. Helaas is deze optie minder voordelig, je betaalt iets meer dan een euro per Nederlandse postzegel. Internationale zegels kosten iets meer dan anderhalve euro. Deze optie is dus minder voordelig wanneer je veel verstuurt, je betaalt namelijk €0,25 per zegel meer dan wanneer je ze zelf zou printen. Dat loopt snel op tot een aanzienlijk bedrag.

Stempels Studio Maas

(Foto van Studio Maas)

Liefde voor je envelop

In plaats van extra liefde voor je postzegel, kun je ook je envelop wat meer aandacht geven. Bijvoorbeeld met wat leuke stempels, of washi tape. Dan valt die postzegel met met hoofd van Willem meteen minder op!

 

In dit artikel zijn affiliate links aanwezig, zie voor meer informatie de disclaimer.

minty potlood

Wat voor postzegels plak jij?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply esther 28/06/2017 at 09:19

  waanzinnig leuk idee. het zelf ontwerpen is me iets te duur, maar ik vind die kop van willem idd niet echt gezellig op mn pakje. die hartjes daarentegen….. verliefd! en de buitenkant van mijn pakjes mag nog best een verleuking hebben….(hoewel de binnenkant wel een feestje is uiteraard!)

  ik ga je tips bekijken, jammer dat ik net een lading nieuwe zegels gekocht heb.. maar voor de eerstvolgende x…..

 • Reply Joor 28/06/2017 at 18:27

  Bij mij staat buitenland postzegels kopen net op mijn todo lijstje. Ik ga de opties eens goed bekijken! Bedankt voor de inspiratie!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.