Over team small business

Kirsten Zinger met een kopje koffie

Hoe het allemaal begon

Leuk je te ontmoeten. Ik ben Kirsten Zinger, het gezicht achter Team Small Business. Sterker nog, aan TSB heb ik mijn Bachelor diploma (2017) te danken. Ja, dat lees je goed, dit was mijn afstudeerproject. In 2015 begon ik mijn eerste ondernemersavontuur: een webshop op Etsy! Eerst verkocht ik hier illustraties. Later bedacht ik dat ik analoge camera’s en vintage veel leuker vond en verkocht ik dit. Zo ontstond Oh Shoot!.

Waarom het allemaal begon

In die jaren als webshopeigenaar en #girlboss ontdekte ik dat ik ondernemen super interessant en heel erg leuk vind. Maar ook echt heel erg moeilijk. Want relevante informatie vinden is best lastig wanneer je een internationale mini webshop runt in je vrije tijd. Veel informatie die ik wel vond, was ingewikkeld geschreven. Of gingen over situaties die niet meer van de mijne hadden kunnen verschillen. Ik was super veel tijd kwijt aan het uitzoeken van op het oog simpele dingen. Hoe voer je een administratie, wat is er nodig om mooie productfoto’s te maken, hoe krijg ik het voor elkaar dat een blogger schrijft over mijn camera’s? Waar vind je een stenen winkel die je schatten wil verkopen? Waar moet je aan denken wanneer je op een markt staat? Hoe vind je überhaupt een markt om op te verkopen?

En dan heb ik het nog niet eens over alle vragen waarvan ik niet wist dat ik ze had. Zo werd een ansichtkaart die ik ontwierp eens verwijderd van Etsy, omdat Polaroid hier een klacht over had ingediend. Op de illustratie zag je namelijk een camera die leek op een polaroid camera, met zo’n regenboogje. Wist ik veel!

Ik ben het zat dat small businesses worden vergeten wanneer het om informatie gaat. Ik ben het zat dat er nauwelijks gratis informatie is, die geschreven is in begrijpelijke taal.

Daarom ben ik begonnen met dit project. Ik vind ondernemen zó leuk in interessant dat ik jou graag help met jouw onderneming. Ik weet ook niet alles, ik ben pas een paar jaar bezig met ondernemen. Maar samen komen we vast een stuk verder dan alleen. Samen zijn we Team Small Business!

Hier, op dit stukje internet, vind je informatie over ondernemen. Over actuele onderwerpen, maar ook over de basics van het ondernemerschap. Je vind hier vast niet alles wat je wil weten, die belofte durf ik niet te doen. Maar ik beloof je wel dat, wanneer je mij een vraag stelt, ik er alles aan doe om je vraag te beantwoorden.

Diploma: check. En nu?

Dankzij dit project ben ik afgestudeerd aan de NHL in Leeuwarden, waar ik Communication & Multimedia Design studeerde. Whoop whoop! Na mijn afstdueren ben ik blijven ondernemen, naast mijn werk in loondienst. Team Small Business heb ik helaas op een lager pitje moeten zetten, omdat het niet echt haalbaar is om honderd ballen tegelijk in de lucht te houden. Een webshop, loondienst baan én blog – dat is gewoon too much. Maar nu: ruim drie jaar nadat ik met TSB begon, begint het weer te kriebelen. Tijd om dit toffe platform nieuw leven in te blazen.