Inspiratie

Shoot! Fotograferen met je hart – Anki Wijnen

Ik zal maar meteen eerlijk toegeven dat ik dit boek eigenlijk ook kocht, omdat ik hem zo mooi vind. Niet zo vreemd, want alles wat Anki doet op Zilverblauw is ook prachtig. Shoot! is ook nog eens uitgegeven door Snor, een super creatieve en originele uitgeverij. Ik was dus eigenlijk al verkocht voordat ik ook maar een bladzijde had omgeslagen, oeps. Heb jij daar ook zo’n last van, dat je boeken koopt omdat ze er zo goed uitzien? In september komt het tweede boek uit: Snap! Fotograferen met je smartphone. Ook al zo’n plaatje!

Fotograferen kun je leren

Shoot! gaat dus overduidelijk over fotografie. De hoofdstukken van het boek zijn logisch opgedeeld, met aandacht voor alle aspecten binnen fotografie. Anki heeft een prettige schrijfstijl en benadert alle onderwerpen heel laagdrempelig. Bij alles wat ik lees denk ik; Ohhh, maar dat kan ik wel! Hoewel het allemaal dus erg laagdrempelig is beschreven, is de informatie niet simpel of voor de hand liggend.

Niet iedereen die fotografeert, doet dit met een dikke camera. Smartphone camera’s zijn onwijs populair en met goede reden ook; de kwaliteit doet niet meer onder voor een compact camera. Wat ik aan veel fotografie boeken vervelend vind, is dat de auteur er van uitgaat dat je over een bepaald soort camera beschikt. Anki doet dit gelukkig helemaal niet. In Shoot! vind je info over smartphone fotografie, analoge fotografie en ook over fotografie met andere camera’s. Shoot! legt je uit hoe een spiegelreflex camera werkt, maar verplicht je tot niks. Aan het einde van het boek vind je zelfs een beknopte cameragids.

Perfecte plaatjes

Ik durf wel te zeggen dat dit boek interessant is voor iedereen die graag fotografeert. Ook wanneer je echt al wel wat weet over fotografie. En ook wanneer je nog nooit een spiegelreflex hebt aangeraakt. Ken je alle theorie al? Dan is het tóch nuttig om de hoofdstukken eens door te bladeren. De prachtige foto’s van Anki zijn heel inspirerend en een opfriscursus kan nooit kwaad. Want hoewel je de theorie misschien al kent, was deze misschien wat weggezakt?

Het geheel kan ook wat demotiverend werken. Want het is allemaal zó móói. Dan is het best makkelijk om te vergeten dat Anki jarenlang ervaring heeft opgedaan op het gebied van fotografie en styling. Dus dat het niet zo gek is dat jij dat niet ook even kan doen, op dit niveau. Laat je dus vooral inspireren door de mooie plaatjes, door véél en váák te fotograferen is het namelijk zeker mogelijk om zo goed te worden als Anki.

Het oordeel van Team Small Business

★★★★☆

Shoot! is een prachtig startpunt voor iedereen die wil beginnen aan fotografie, of een stapje verder wil gaan. Ook voor gevorderde fotografen is het door de vlotte schrijfstijl een fijne opfriscursus. Een prachtig boek om een ereplekje te geven in je kast; hij is namelijk héél erg mooi. Maar al die perfecte mooiheid is ook wel een tikje demotiverend soms.

Shoot! Fotograferen met je hart is hier te koop voor €19,95

Alle leestips vind je hier. Ik hoor ook graag jouw leestips & suggesties! In dit artikel zijn affiliate links aanwezig.

minty potlood

Lees jij wel eens boeken over fotografie?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply esther 20/07/2017 at 16:18

  boek besteld :-O

  • Reply Kirsten 26/07/2017 at 17:36

   Ben benieuwd wat je er van vind! (Maar ik denk dat je hem écht heel erg handig gaat vinden!)

 • Reply Evelyn 02/08/2017 at 14:23

  Door dit artikel heb ik het ook ‘eindelijk’ besteld! Ben benieuwd.

  • Reply Kirsten 21/08/2017 at 16:42

   Ik ben benieuwd wat je er van vond! 🙂

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.