mama kat
Inspiratie

De voordelen van thuiswerken (Kitty Club dag 1)

Jippie, ik ben officieus afgestudeerd! Ik moet nog wel presenteren, maar wanneer dat er op zit is het helemaal officieel. De komende zomer ga ik volop aan de slag voor Team Small Business, tot en met augustus. Omdat ik niet echt op vakantie ga (een weekendje in een Nederlandse stad telt gewoon niet echt), kwam ik op idee om mijn staycation leuker te maken..

Pleegkittens

Namelijk, pleegouder worden! Ik had al een paar keer een oproepje voorbij zien komen op Facebook. De dierenopvang om de hoek was op zoek naar gastgezinnen voor kittens. Na veel wikken en wegen hebben ik en mijn vriend besloten om het gewoon te doen. Kittens zijn namelijk hartstikke leuk, we hebben er tijd en plek voor én het leek mij een hele leuke ervaring. De komende weken ziet mijn werkkamer er dus wat anders uit dan normaal..

Kitty club dag 1

Vette verantwoordelijkheid

Zoals ik al zei, hebben mijn vriend en ik er goed over nagedacht of dit iets voor ons is. Het is namelijk nogal wat, de verantwoordelijkheid van een moederkat + kittens krijgen. Het is belangrijk dat we goed letten op de gezondheid van de katjes, vooral de gezondheid van de mama. Die zou namelijk dolgraag haar leven willen geven voor haar kittens, maar dat lijkt ons niet zo’n strak plan. Ook moeten de katjes regelmatig ontwormt en ontvlooit worden, wanneer ze 9 weken oud zijn krijgen ze hun inentingen. En wanneer ze 10 weken oud zijn, gaan ze terug naar het asiel om een permanent huis te krijgen. Ik vind het super tof dat wij deze katjes in de tussentijd een fijn en rustig plekje kunnen geven. Want hoewel het in de dierenopvang echt mega goed is geregeld; is het geen écht thuis.

Het voordeel van thuiswerken

Omdat ik, in ieder geval deze zomer, vanuit huis werk; kan ik dit doen. En dat vind ik echt een héél leuk voordeel. Niet iedereens kantoor is namelijk ook nog eens een Kitty Club. Mijn werk is ook flexibel; mocht ik met haast naar de dierenarts moeten dan kan dat gewoon. En mocht ik een dosis kitty knuffels nodig hebben, dan kan dat óók. Geen dikke business tip van mij deze keer, maar ik denk niet dat het slecht is om ook eens na te denken over de voordelen van thuiswerken! Naast dat je in je pyjama aan de slag kan (wat niet per definitie een voordeel is), kun je ook je werkdag indelen op jouw manier. Bijvoorbeeld door heel vroeg te beginnen, een siesta te houden of juist door ‘s avonds aan de slag te gaan.

minty potlood

Werk jij ook vanuit huis? (En zou je het leuk vinden als ik deze zomer af en toe een #kittyclub update doe?)

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Annika 22/06/2017 at 15:50

  Heel veel kittyclub updates graag! Ik heb jaren geleden ook kittens opgevangen, wel allemaal zonder moeder. Nu met kinderen is het te druk in huis, dat doe ik die beestjes niet aan.

  Ik werk voornamelijk vanuit huis, om de kinderen heen, met twee katten en een hond als extra gezelschap.

  • Reply Kirsten 23/06/2017 at 11:59

   Een vol huis bij jou zeg! Maar alleen maar gezellig toch? 🙂

 • Reply esther 22/06/2017 at 16:11

  kittyclub updates? LEUK! werken van thuis.. volgens mij mis ik daar gewoon de discipline voor… (misschien leuk ideetje voor een blog? zelfdicipline? haha)

  • Reply Kirsten 23/06/2017 at 12:01

   Die gaat op mijn lijstje! 🙂 Werk je helemaal nooit vanuit huis?

 • Reply Louisette 22/06/2017 at 16:36

  Ik moet nog heel wat bij lezen op je blog. Maar ik zag een kitten en moest gelijk even kijken! Ik speel ook al een hele tijd met het idee van pleeg kittens, zou thuis werken nog leuker maken! 🙂 En wie wil er nou geen kitty club! En ik ben natuurlijk helemaal in voor kitty updates.

  • Reply Kirsten 23/06/2017 at 12:02

   Nou, ik vind dat je het gewoon moet doen! Het is echt héél erg leuk. 😀

 • Reply Claire 22/06/2017 at 22:10

  Ohhhh wat ontzettend schattig zeg! Ik zou willen dat ik dat ook kon doen maar dat gaat lastig met 2 mensen die 40 uur werken. Echt wat een dotjes <3

  • Reply Kirsten 23/06/2017 at 12:02

   Haha, wie weet ooit! 🙂 En ondertussen kun je gewoon van deze plaatjes genieten <3

 • Reply Fem 02/09/2017 at 19:42

  Oooh, super cute! Dát is wat mijn home office nog nodig heeft! (Net nu ik eindelijk een kantoor buitenshuis ga huren, natuurlijk…)

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.