Netwerken is belangrijk: effectieve strategieën voor kleine bedrijven

Als klein bedrijf moet je net wat meer moeite doen om jezelf op de kaart te zetten. Helaas val je niet zoveel op als de grote spelers. Daarom ga je slim en effectief aan de slag. De manier waarop jij jouw bedrijf uitbreidt is door te netwerken. Dit opent de deuren voor nieuwe kansen en leuke samenwerkingen. Op een netwerk evenement of tijdens een zakelijke training leer je van je netwerk en ontmoet je nieuwe mensen. Kun jij daar wel wat hulp bij gebruiken? Lees dan snel verder. Met deze tips doe je effectief aan netwerken! 

Volg een training

Ze zeggen weleens: je bent nooit uitgeleerd. Dat geldt ook voor het ondernemersleven. Volg daarom eens een zakelijke training van Qredits bijvoorbeeld. Of het nou op het gebied van marketing of administratie is. Je leert altijd wat bij. Daarnaast is het een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Ook zij zijn druk bezig met hun ontwikkeling op zakelijk gebied. Wie weet kunnen jullie wat voor elkaar betekenen, toch?

Bezoek of organiseer een evenement

De manier waarop je de meeste nieuwe contacten legt is door het bezoeken van een netwerkevenement. Hier heeft iedereen maar één doel. Dat is zoveel mogelijk interessante nieuwe collega’s uit het vak ontmoeten. Zo breid je gemakkelijk jouw netwerk uit. Staat er geen evenement op de planning? Organiseer het dan zelf. Er zijn vast genoeg ondernemers die je graag bij helpen. 

Doe aan online netwerken

Ben je druk en heb je niet veel tijd om een training of ander evenement te bezoeken? Gelukkig bestaat er dan de wondere wereld van het internet. Ook hier doe je effectief aan netwerken. Gebruik sociale media, zoals Facebook of LinkedIn. Vind online communities en kom in contact met andere ondernemers of potentiële klanten. Dit is niet alleen een goede manier van netwerken. Je bent ook lekker bezig met online marketing.

Maak gebruik van je huidige netwerk

Vergeet tot slot je huidige netwerk niet. Dit zijn mensen die je al kent en ondernemers waar je goed contact mee hebt. Ook zij kunnen veel voor je betekenen. Vraag ze om introducties of aanbevelingen. Ze zijn vaak bereid om je te helpen. Vooral als je een goede relatie met ze hebt. Geef ze regelmatig updates over de voortgang van je bedrijf. Zo blijf je bij ze hangen en wordt het interessanter om je te helpen.

Zoals je ziet, is netwerken alles. Door een training te volgen of een evenement te bezoeken ontmoet je nieuwe mensen. Ook online netwerken is daar een slimme strategie voor. Geef tot slot voldoende aandacht aan je huidige contacten. Zo ga je voor een uitgebreid netwerk! 

Over de auteur

Scroll naar boven