Wat zijn de voordelen van Device Lifecycle Management?

Het gebruik van IT-apparatuur binnen de bedrijfssfeer is tegenwoordig onvermijdelijk, maar jammer genoeg brengt dat vaak veel problemen met zich mee. Een daarvan is het feit dat oude apparatuur na de gebruiksduur geen enkele functie meer heeft en daardoor alleen maar naar de afvalhoop gebracht kan worden. Of niet?

Tegenwoordig legt men ook in ondernemingen steeds vaker de focus op duurzaamheid en dat heeft gezorgd voor het ontstaan van Device Lifecycle Management (DLM), een interessant concept met talloze voordelen. Uiteenlopende services helpen bedrijven bij het toepassen van DLM. Hieronder leest u daar meer over.

Wat is Device Lifecycle Management?

Device Lifecycle Management is een proces waarbij het verkrijgen, implementeren, plannen, beheren en onderhouden van IT-apparatuur in een onderneming geoptimaliseerd wordt.

In eenvoudig termen betekent dat dat de levenscyclus van IT-apparatuur in een onderneming nauwgezet gecontroleerd en beheerd wordt door instanties als NEG IT Solutions. Het doel is om dergelijke apparaten duurzamer te maken, maar er komen nog heel wat meer voordelen bij kijken.

De belangrijkste voordelen van Device Lifecycle Management

1. Kosten besparen

Een belangrijk voordeel van deze aanpak is dat u er heel wat kosten mee bespaart. Gemiddeld is 20% van de kosten die te maken hebben met IT-apparatuur gerelateerd aan de aankoop ervan. Door apparatuur te vernieuwen, bespaart u tot wel 24% op de totale kosten.

2. Een betere beveiliging

Het updaten en standaardiseren van apparatuur of hardware en dus ook software maakt dat beide gemakkelijker te beheren en te beveiligen zijn. Ook het verwijderen van data bij het retourneren van verouderde en gebruikte apparatuur speelt hierbij een grote rol.

3. Een productieve werksfeer

Als werknemers met nieuwe apparatuur kunnen werken, zijn ze gemotiveerder en productiever. Als u de algemene sfeer in uw onderneming wilt boosten, is investeren in nieuwe apparatuur en meer aandacht besteden aan Device Lifecycle Management misschien wel de beste oplossing.

4. Duurzaam werken

Door in te zetten op Device Lifecycle Management vermindert u de hoeveelheid zogenaamde E-waste en ook de CO2-uitstoot van uw bedrijf. Een goed georganiseerd proces is gebouwd op de gedachte dat duurzaamheid de grootste prioriteit is bij elke stap van Device Lifecycle Management.

Belangrijke aspecten hierbij zijn:

  • energiezuinigheid
  • het uitvoeren van mogelijk herstellingen
  • de recyclage van kapotte onderdelen

5. Een beter IT-beheer

Nog een belangrijk voordeel van Device Lifecycle Management is dat u uw werkplek veel gemakkelijker beheert, een taak waar normaal gezien heel wat tijd en energie in kruipt. Wanneer men gebruik maakt van hardware die up-to-date is, blijft er een stuk meer tijd over voor de IT-strategie en andere aspecten van de onderneming.

Over de auteur

Scroll naar boven